Sangita blogt

over de belangrijke zaken in het leven...

Blog: Waarom Netflix zo’n geweldige uitvinding is!

In ons huis houden we van Netflix. Al twee jaar lang. Wat kijken we zoal op Netflix? Er is een ruime keuze aan films. Die kijken we niet echt. Soms wel, maar dat is niet de voornaamste reden dat we kijken.  We hebben allemaal een eigen account. Het leuke is dat je op basis van je account ook suggesties krijgt van Netflix wat nog meer te kijken. In de woonkamer hebben we een Chromecast aan de televisie aangesloten. Hierdoor kunnen we makkelijk Netflix vanaf onze telefoons en IPad streamen en meteen op de televisie bekijken. Als je een Horizon-mediabox hebt van Ziggo kun je via de Netflix-app sowieso rechtstreeks op je televisie Netflix kijken. Superhandig!  Hier een kleine overview van wat er in ons huishouden wordt gekeken op Netflix.

De kinderen op Netflix

De kinderen kijken voornamelijk tekenfilms. Peppa Pig, Nijntje en allerlei soorten Disney en Pixar tekenfilms en sprookjes zijn grote hits. We ontdekten ook korte verhaaltjes voor de kinderen, zoals het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. In 12 minuten wordt het boek identiek verfilmd weergegeven. De lievelingsfilm van mijn oudste dochter is BMX & Hero, zoals ze het zelf noemt. Eigenlijk heet het ‘Big Hero 6’. Ze heeft er een tijdje echt bijna dagelijks naar gekeken. En natuurlijk ‘Frozen’, toen deze nog op Netflix te zien was. Helaas hebben ze die er vanaf gehaald. De sprookjes zijn nu overigens ook wel een grote hit. ‘Finding Nemo’ is voor onze jongste wel een interessante.

Netflix-verslaving

Zelf heb ik in het begin niet zo heel vaak Netflix gekeken. Ik keek sowieso wel weinig TV en elke keer als ik me bedacht dat er misschien wel iets interessants tussen zat, zat mijn man ergens midden in een seizoen van ‘Game of Thrones’ of ‘House of Cards’. En halverwege iets volgen, vind ik zo stom. Dus dan ging ik maar andere dingen doen. We hebben best wel een aantal series samen gevolgd. Maar hij hield het elke avond langer vol dan ik. Waar ik halverwege in slaap viel, keek hij er gerust nog drie afleveringen bij. Waardoor ik dus elke keer achterliep. Op een gegeven moment had ik wel door dat samen kijken niet echt handig was. Nu volgen we dus allebei andere series en ook op ons eigen tempo.

Sense8

Sense8 behoort tot de zogeheten Netflix Originals, speciaal geproduceerd voor Netflix. Dit is de eerste serie die ik ooit op Netflix volgde. Hier begon mijn verslaving mee. Het is een ontzettend intrigerende serie over acht mensen, de zogeheten ‘sensates’. Zij wonen op verschillende plekken in de wereld en zijn op één of andere wijze aan elkaar verbonden, maar ze kennen elkaar niet. Elk van de acht personages heeft een specifieke gave of talent. Door deze verbondenheid kunnen ze gebruik maken van elkaars talenten, maar ook van elkaars krachten. Ze kunnen elkaar horen, zien, ruiken, voelen en met elkaar praten. Ze kunnen ook in elkaars wereld stappen. Als je naar deze serie kijkt, blijf je kijken. Al moet ik je eerlijk zeggen, dat ik er de eerste paar afleveringen werkelijk niets van begreep. Toch bleef ik kijken. Er zijn namelijk zoveel personages, dat deze langzaam maar zeker eerst moeten worden geïntroduceerd, voordat je een volledig plaatje kunt krijgen van de serie. Helaas was er maar één seizoen beschikbaar en bestond deze uit 12 afleveringen, die elk bijna een uur duren. Hier was ik dus snel doorheen. Ik zag dat er inmiddels één aflevering van seizoen 2 beschikbaar is en dat de rest vanaf 5 mei wordt verwacht. Definitely een aanrader wat mij betreft.

Orphan Black

De eerstvolgende serie, waar ik tegenaan liep, was wederom een Netflix Original. Namelijk Orphan Black. Hoofdpersoon in Orphan Black is Sarah, een oplichtster. Ze komt op een treinstation haar dubbelganger tegen, die op datzelfde moment zelfmoord pleegt. Sarah neemt zonder blikken of blozen haar identiteit aan. Niet wetende waar ze allemaal in verstrikt gaat raken. Naarmate de serie vordert, komt ze er achter dat degene die zelfmoord heeft gepleegd, niet haar enige dubbelganger is. Er zijn meer ‘zussen’.  Gedurende de serie kom je steeds meer over elk van deze zussen te weten. Stukje bij beetje komen er allerlei intriges naar boven, die keer op keer zorgen voor allerlei ingewikkelde situaties. Op dit moment staan er vier seizoenen online met elk tien afleveringen van ongeveer drie kwartier. Ik begreep dat er geen seizoen 5 zou worden gemaakt van Orphan Black. Maar half juni gaat ie dan toch verschijnen op Netflix. Na het einde van seizoen 4 ben ik erg benieuwd welke draai er aan de serei gaat worden gegeven. Ook voor deze serie geldt dat je steeds weer benieuwd bent naar wat er komen gaat. Wederom verslavend dus!

How to get away with murder

Ik heb een ding voor series, waarin sterke en machtige vrouwen voorkomen. Zo ook bij deze. ‘How to get away with murder’ beschrijft het persoonlijke en zakelijke leven van de hoofdrolspeelster. Ze is een professor strafrecht aan een universiteit in Amerika. Ze selecteert een groep van haar beste studenten, die met haar op haar eigen advocatenkantoor aan echte zaken mogen werken. Zaken, waarin ze moordenaars verdedigt en vrijpleit. De serie krijgt een interessante wending als één van de moordzaken een voor de hoofdrolspeelster persoonlijke wending krijgt. Momenteel zit ik in het, net beschikbare, tweede seizoen. Het eerste seizoen heb ik ademloos afgekeken. Beide seizoenen hebben zo’n 16 afleveringen, die circa 45 minuten duren. Elke serie staat er weer een nieuwe zaak centraal, waarin de rode draad van het persoonlijke leven van de hoofdrolspeelster en de studenten onafgebroken doorloopt.

Gilmore Girls

Ik denk dat iedereen de ‘Gilmore Girls’ wel kent. Ze zijn al ruim 16 jaar op televisie en nog steeds heb ik niet alle afleveringen gezien. Steeds kwam ik op televisie, al zappend een aflevering tegen, die ik dan bekeek. Niet wetend in welk seizoen ik zat of wat ik in de tussentijd had gemist. Ik volgde het niet echt, maar ik keek, omdat ik de personages gewoon leuk vond. Ik heb me voorgenomen om nu eens een keer de hele serie af te kijken. Maar liefst zeven seizoenen met elk zo’n 21 afleveringen. Dus ik ben voorlopig nog wel even bezig. Deze serie heeft voor mij meer te maken met jeugdsentiment, dan dat ik de verhaallijn volg. Ik weet namelijk niet wat de verhaallijn van de serie is.

The Good Wife

In de zomer ben ik begonnen met ‘The Good Wife’ toen ik een keer de hele dag op bed lag, omdat ik ziek was. Ik had behoefte aan een ‘chickflick’, maar wat had ik me daarin vergist. De titel deed me denken dat het er één was, maar naarmate de serie vorderde, bleek het alles behalve een ‘chickflick’ te zijn. The Good Wife gaat over een advocate die na 13 jaar thuis voor de kinderen te hebben gezorgd uit noodzaak weer gaat werken. Haar man, hoofd van het OM, is namelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf. Los van de veroordeling spelen er ook nog allerlei schandalen omtrent haar man, waar zij (bijna) dagelijks mee wordt geconfronteerd. Na jaren de huisvrouw te zijn geweest, is zij nu de kostwinner in huis. Ze moeten verhuizen van hun villa naar een appartement en de kinderen gaan weer terug naar een openbare school. Een grote aanpassing, maar op zich goed gehandeld door ‘The Good Wife’. Ze wordt aangenomen bij het advocatenkantoor van één van haar studievrienden en groeit uit tot één van de betere advocaten op het kantoor. Als haar man vrijkomt, gaat ook hij weer verder waar hij gebleven was. Ondanks zijn veroordeling weet hij zich weer goed op te werken. Zijn vrouw blijft hem door dik en dun steunen. Uiteraard komt er een moment dat het ook voor haar genoeg is. Deze serie heeft me daadwerkelijk tot het einde toe geboeid. Er staan zes seizoenen online met elk rond de 22 afleveringen. Seizoen 7 staat (nog) niet online op Netflix. Ik wil em echt  heel graag zien, maar ik moet helaas nog wachten tot het vierde kwartaal van 2017 tot ie uitkomt.

Dit was mijn lijstje van favoriete Netflix-series! Ik begrijp dat ik er nog veel moet zien en ontdekken, maar ik doe mijn best.

Wat is jouw favoriete Netflix-serie? Hoeveel tijd besteed jij hieraan? En hoe verslavend vind jij dit? Heb je nog series in jouw wishlist staan? Laat het me weten in de reacties!

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 reacties

  1. The Walking Dead staat op nummer 1 bij mij!! We zijn nu begonnen aan under the dome. We besteden er echt veel tijd aan… een aflevering of 2 minimaal op een dag en soms meer ??. Geweldige uitvinding Netflix ?

  2. Wat leuk nog een Netflix verslaafde. Hier ook Netflix genomen vanwege kids. Echt een uitvinding. Peppa Pig wordt idd veel gekeken, Mickey Mouse Club idem dito evenals Pieter Konijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2022 Sangita blogt

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑