Het is alweer een paar weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. En daar had ik een goede reden voor: We waren namelijk op vakantie.

We hebben met z’n vieren drie weken door Zuid-Italië rond getoerd. Wil je weten wat we in de afgelopen weken allemaal hebben gedaan? Lees het in mijn blogreeks over onze zomervakantie.

In een aantal delen probeer ik jullie mee te nemen in de wondere wereld die Zuid-Italië heet. Maar ik neem jullie ook mee in al onze avonturen. Hoe we in de nachtelijke uren verdwaalden bij aankomst, hoe we belandden op een echt Italiaans familiefeest en hoe we bij vertrek onze vlucht naar huis misten. Ja, en dat is nog niet alles……

De reis

Zoals al in een eerdere blog aangaf, was ik veel te laat met het boeken van onze zomervakantie. Op het laatste moment heb ik toch nog een reisbureau ingeschakeld om onze reis in orde te maken. We waren het er thuis over eens dat we naar Italië zouden gaan. Aangezien we beiden alleen Rome kenden, lieten we ons graag verrassen door het reisbureau. We vroegen ze een reis door Zuid-Italië voor ons samen te stellen. Ik ben niet graag drie weken van huis, maar ik was er nu wel aan toe om een langere pauze te nemen dan gebruikelijk. Eigenlijk ben ik nooit langer dan twee weken van huis weg. Vaak omdat ik altijd snel heimwee krijg. Dit jaar hadden we ons voorgenomen om drie weken weg te gaan en wel naar Zuid-Italië. Het reisbureau ging aan de slag met onze wensen en stelde een prachtige reis samen, waarbij we op zes plekken in Zuid-Italië verbleven. Ze hadden er rekening mee gehouden dat we met kinderen reisden. Geen enkele locatie was meer dan 2,5 uur rijden en elke accommodatie had een zwembad. De kinderen konden hun lol op en de afgelegen, kleinschalige accommodaties zorgden voor de nodige rust.

Het reisbureau had een mooie samenstelling gemaakt van allerlei kleinschalige agriturismo’s. Per locatie verbleven we gemiddeld drie nachten op één locatie. Daarna reden we door naar de volgende locatie. Op onze laatste locatie verbleven we vijf nachten en vanaf daar leverden we onze huurauto in op het vliegveld en vlogen we terug naar Nederland.

Het kan eraan liggen dat ik nog nooit in Zuid-Italië ben geweest, maar ik was werkelijk onder de indruk van de prachtige ‘sceneries’ die we onderweg en op locatie tegenkwamen. Prachtige berglandschappen, mooie zonsondergangen en uitgestrekte plantages met olijven en/of druiven. De stranden waren niet zoals we ze in Nederland kennen, voornamelijk veel steen en gruis en maar een klein beetje zand. Maar op het heetst van de dag was het er prima vertoeven.

De verzengende hitte

Iedereen die de nieuwsberichten in de zomerperiode heeft gevolgd, weet dat het geen geheim was dat het in Italië bloed- en bloedheet was. Ja, het was heet. Waarschijnlijk was dit vooral te merken in de grote steden. Op het platteland en aan zee, waar wij voornamelijk verbleven, was het redelijk uit te houden. De berichtgeving in de media was, wat mij betreft, wel een tikkeltje overdreven. Maar goed, daar is het de media voor. En het was natuurlijk komkommertijd! Ja, het was heet in Zuid-Italië en ja op momenten was het inderdaad even doorbijten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen en goed getimede rustmomenten overdag was het over het algemeen goed uit te houden. Je moet in de hitte niet al te veel willen ondernemen. Maar goed, dat was nu precies wat we in Italië kwamen doen, vooral chillen!

We deden niet maar één plek in Zuid Italië aan, maar wel zes. We startten in het Oosten van Zuid-Italië (ongeveer in de hak van Italië) en we eindigden op het prachtige eiland Sicilië. Vanaf Sicilië vlogen we weer terug naar Nederland. Het was in één woord een geweldige reis en om eerlijk te zijn best goed te doen met de kinderen. Wel een tikkeltje aan de vermoeiende kant, maar absoluut de moeite waard. Tja, wie denkt dat je op vakantie met kinderen aan uitrusten toekomt, heeft het mis. Maar ik denk dat alle moeders onder ons dit wel kunnen beamen. Hoe het eerste deel van onze reis is verlopen en op welke plekken we zijn geweest, lees je in mijn eerstvolgende blog.

Ben jij wel eens in Zuid-Italië geweest? Wat vond jij het mooist van Zuid-Italië? Deel het in de reacties!

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •